Despre obiceiuri sănătoase cu my_daily_bag

mydailybag

Observ cum ușor-ușor se formează o comunitate a oamenilor pasionați de toate hashtag-urile care încep cu #healthy. Oameni care își concentrează creativitatea spre chestii cool, utile și, bineînțeles, sănătoase. Corina și Mihaela sunt două asemenea exemple pe care le admir tare mult pentru că nu doar au grijă de ele însele, ci și scot în lume experiențele și experimentele lor pe blogul mydailybag

1. Cum a apărut mydailybag? 

Am începe cu unde: într-o garsonieră, la etajul 4, în care am împodobit un brad cu migdale, nuci, spanac și am făcut primul smoothie cu ardei roșu. Ce știam acum 1 an este că vrem să avem un profil de Instagram delicios de sănătos. Am pornit dintr-o joacă și tot o joacă este și acum. Una din care învățăm continuu și care ne condiționează să descoperim trenduri în permanență.

2. De unde vine numele?   

De la ceea ce punem în fiecare zi în gențile/plasele noastre. De exemplu, într-o zi în care mergem la yoga, birou, cumpărături avem din start 3 tipuri diferite de genți în care compatimentăm cele utile. Inițial, se numea mygymbag pentru că voiam să vorbim despre antrenamente, dar pentru că ne-am fi nișat, am decis să extindem conceptul către lifestyle.

corina mydailybag
3.Ce e nelipsit din poșetele voastre?

Corina: Nelipsit e un fruct – cel mai des banană sau măr. În timpul saptămânii îmi îndes și cutia mea roz-turcoaz cu un prânz pregătit de-acasa pentru birou. Un pumn de nuci, caju, migdale. Telefonul cu care postez toate deliciile de pe @my_daily_bag.

Miha: Geanta de sală: șampon uscat, deodorant, elastice și… un pachet de bomboane mentolate pentru antrenamentele de forță (it works for me). Geanta pentru birou: prânzul în cutiuță, câteva snacks (nuci, migdale, fructe uscate), iar pentru serile în oraș am mini trusa de beauty.

4. Ce obiceiuri sănătoase aveți?

Credem că cel mai important “obicei” sănătos este că avem grijă să ne ascultăm corpul tot timpul. Știm ce vrea, când vrea, când e obosit, când mai poate un pic. Fără frustrare pe propriul corp și fără neglijare. De aici pleacă toate obiceiurile noastre:

  • Hidratare
  • Mâncare sănătoasă din surse organice sau de încredere
  • Superalimente pentru diversificare – în cereale, în smoothie sau pur și simplu de sine stătătorare
  • Cât mai puțin zahăr adăugat – deși ne mai scapă câte un desert pe ici pe colo
  • Mișcare în fiecare zi

Deci, cam tot ceea ce postăm pe @my_daily_bag și paginile personale. 

mihaela mydailybag
5. Ce obiceiuri sănătoase v-ar plăcea să mai introduceți?

Corina: să merg cu bicicleta mai des și să-nlocuiesc cafeaua cu ceai.

Miha: mai mult somn!  

6. Guilty pleasures?

Corina: Salamul de biscuiți e desertul meu preferat din copilărie. Mai am și altele, dar le dezvălui pe rând. 🙂

Mihaela: Orice gătește mama. Dar am ajuns împreună la varianta de mijloc! Am îmbunătățit rețetele cu cantități mai mici de ulei, zahăr, etc. De exemplu, acum am în frigider un cozonac pentru cafea fără zahăr și cu nuci hidratate.

corina mydailybag
7. Ce faceți voi ca să vă deconectați și cât de des?

Corina: Cât de des se poate. Deconectarea nu ar trebui sa fie un eveniment izolat, ci mai degrabă un mecanism permanent de generare a stării de bine și tocmai pentru că îmi desfășor activitatea într-un cotidian urban și corporatist, mi-am identificat cateva pârghii: sport, yoga și, de multe ori, #homesweethome, adică merg în vizită la părinți.

Mihaela: Încerc minim 5 minute pe zi. Azi o să merg pe jos de la Starbucks Victoriei până la Piața Charles de Gaulle. Îmi plac mini-pădurea din fața MȚR-ului și frunzele uscate. Stau 5 minute acolo, privesc în jur și mă bucur de deconectare.

8. Ce faceți ca să vă conectați la tot ce se întâmplă în zona #healthy?

Prin simpla conectare permanentă la social media și prin setarea clară a zonelor noastre de interes, de multe ori, informația relevantă ajunge singură la noi.

Citim mult și discutăm cu oamenii din jurul nostru care au preocupări legate de bunăstarea fizică și psihică. Asta ne inspiră să căutăm, să gândim, să acordăm atenție. De multe ori ne cer sfaturi persoane care vor să slăbească sau cu provocări precum ”nu reușesc să mă trezesc să merg la sală”, dar bizar și frumos totodată este că acești oameni ne ajută să redescoperim lucrurile la care suntem pricepute și la care mai avem de învățat. Fiecare discuție e o lecție și un ajutor reciproc.

dsc01491
9. Pe cine mai urmăriți pe instagram și care sunt tendințele pe care le observați pentru zona #healthy?

Întrebarea e: pe cine NU urmărim pe Insta? Ha ha. Am descoperit conturi valoroase și extrem de utile:
@deliciouslyella
@livegreenhealthy
@mynewroots
@elle_fit
Blogs: daily cup of yoga, fitsugar, simplegreensmoothies, theplanthunter, lemonstripes, lottiemurphy

corina mydailybag

Credem că în România va trece curând valul de alimente exotice. În jurul nostru multe persoane mănâncă avocado, beau smoothie și caută alimente cât mai ciudate. O facem și noi, dar ne-am mai potolit. Am început să citim și să vedem că nutrienții pe care-i găsim în fructele de goji nu sunt cu nimic mai deosebiți decât cei dintr-un măr, de exemplu. Așa că folosim aceste alimente doar pentru diversificare.
Presimțim o reinventare a bucătăriei tradiționale, punându-se accent pe cantități decente și calitate. Înainte de a învăța să mâncăm sănătos, avem nevoie de educație în ceea ce privește cantitatea!

10. Povestiți-mi un pic despre planurile pentru blog. What’s next?

Mereu avem planuri să scriem mai mult, deci, vrem să scriem și să postăm mai mult, să inspirăm oamenii să facă alegeri sănătoase. Ca un ”add on”, depunem eforturi ca în timpul rămas după job să lansăm o gamă de produse. Deci, planurile sunt atât inspiraționale, cât și anteprenoriale.

mydailybag ladies

Pe Miha & Corina le găsiți pe pagina de facebook My Daily Bag și pe blogul MyDailyBag.

mydailybag

 

 

 

 

 

Articole din aceeași sferă

Împărtășește-ți părerea